Dansk  Deutch  english

www.dansee.dk

DANSKE ØRREDSØER

 
 
Find Ørredsø i
Danmark

Aktiviteter og

arrangementer

Gode fiske

opskrifter

Nyheder og

information

 

NYHEDER & INFORMATION

 

 
 

Fiskeopskrifter

 

fish food

 

Grillet ørred

(4 personer)

 

4 stk portionsørreder
Nye kartofler
Spinat
8 stk. soltørrede tomater
100 g gode oliven med sten
1 stor skalotteløg
Lidt frisk timian
1 dl hvidvin
100 g smør
Syltede artiskokker

 

Med sky af soltørrede tomater og oliven. Fiskene skylles, tørres og grilles. Når rygfinnen kan hives ud, er fisken færdig. De nye kartofler deles i kvarte og koges. Herefter vendes de med let sauteret spinat.

 

Saucen: Løget hakkes fint og sauteres med timian. Når løgene er klare tilsættes hakkede tomater, udstenede oliven og hvidvin som koges 2/3 ind og monteres med smør. Anrettes med de syltede artiskokker, evt. på en grillpind. Retten kan lunes inden servering.

 


 
fish food  

Marinader

 

Marinader / Marinaden / Med marinader kan grill ørred-retter varieres i det uendelige. Marinader bevarer kødets saft og kraft – og giver den fordel, at måltidet kan forberedes i forvejen. Specielt fileter er perfekte til marinering.

Det er nemt og hurtigt: Ingredienserne blandes i en dyb tallerken, fisken placeres i marinaden, overdækkes og stilles i køleskabet i op til 3 timer. Ved grillning placeres fisken i en olie-penslet grill-holder og smøres jævnligt med marinaden.

 

Rosmarin- og hvidløgsmarinade

Et 1/2 fed knust hvidløg, friske rosmarinblade, 1 spsk. hvidvins eddike og 2 spsk. olivenolie blandes. Krydr med friskkværnet peber. Lige før grillning lægges en kvist rosmarin i gløderne – røgen er med til at give fisken en særlig lækker smag.

 

Sweet & sour marinade

Bland 2 spsk. olie, 1 spsk. soya sauce, 1 tsk. honning, 1 knivspids run sukker, 1 spsk. tør sherry og 1 tsk. citron saft. Krydr med friskkværnet peber.

 

Rødvinsmarinade

Bland 3 spsk. tør rødvin med 1 spsk. olie, nogle få knuste peberkorn, 1 laurbærblad, 1 kvist persille og et fint hakket skalotteløg. Krydr evt. med frisk hakket koriander. Læg et par laurbærblade på kullene under grillningen.

 


 
fish food  

Ristet ørredkotelet

(4 personer)

 

4 ørredkoteletter à 125 g
(evt. 4x4 små ørredkoteletter)
Smør
125 g mel
5 æg
100 g svampe (champignon, kantareller)
1 løg
3 spsk. grov sennep
2 dl fløde
Salt og peber

 

Ørredkoteletterne vendes i mel og steges i smør ca. 3 min. på hver side.

 

Svampekage: 125 g smør og 2,5 dl vand koges og bages igennem med 125 g mel.
Lad det køle af og rør æggene i. Bland de snittede svampe i dejen, der bages i små smurte forme ved 180° i ca. 15 min.

 

Sennepssauce: Sennep, det finthakkede løg og fløden blandes og koges til saucen er jævn. Smag til med salt og peber.

 

Anretning: Koteletterne anrettes på fad med de to-delte svampekager ovenpå. Saucen hældes over og der pyntes med karse eller timiankviste. Servér med lune flûtes.

 

 
   
  © Copyright Clausen Grafisk. Materiale må ikke kopieres uden tilladelse hertil er givet af Clausen Grafisk. Print til eget brug er dog undtaget fra denne regel.